Pogoji koriščenja storitev ponudnika

Alternativno svetovanje ne nadomešča zdravnika in zdravniškega zdravljenja in služi le kot dopolnilo. V primeru težav, bolezni se posvetujte z zdravnikom ali specialistom uradne medicine. Vse oblike in metode predstavljene na celotni spletni strani bioterapevt.com  ne zagotavljajo ozdravitve, je pa vaša ustavna pravica, katero lahko izkoristite. Treba je vzeti tudi na znanje, da je uradna medicina in medicinsko zdravljenje edina učinkovita in preverjena metoda zdravljenja, edino le ta vam lahko omogoči garancijo na ozdravljenje ali odpravo težav. Bioterapija se prakticira na podlagi diagnoze podane od uradne medicine in oziroma, ko vam medicina ne more pomagati. Udeležba na tretmanu bioterapije kot tudi ostale nekonvencionalne oblike pomoči  je na vašo lastno odgovornost.

Avtor spletne strani ne prevzema nobene odgovornosti materialne ali moralne narave vezano na kakršnokoli tveganje ali izgubo, katera bi neposredno ali posredno nastala kot posledica celotne vsebine te spletne strani kot tudi v primeru izvajanja same bioenergijske terapije.

Bioterapevt tudi ne postavlja nikakršne diagnoze, kot tudi vsa izboljšanja zdravja in počutja lahko potrdi strokovno le zdravnik ali specialist, kateri na podlagi novih pregledov odredi nadalje medicinsko zdravljenje in uporabo zdravil, ali pa le to  ukine, v kolikor to ne bi bilo več potrebno.

Vsebina spletne strani je splošne narave informiranja, ne predstavlja diagnoze in je lahko zastarela. Če niste prepričani o točnosti podatkov navedenih na tej spletni strani, se vedno obrnite na ustrezno institucijo, novih izsledkov in načinih zdravljenja, katere ponuja uradna medicina. V primeru terapije za živali, se posvetujte z veterinarjem.

2.člen ZZdrav določa, da je vsaka zdravilska metoda dejavnost, ki jo opravljajo zdravilci z namenom izboljšati zdravje uporabnika storitev – torej ne zdraviti in nadomestiti zdravljenja. Zdravljenje lahko izvajajo le osebe (zdravstveni delavci), ki izvajajo zdravstveno dejavnost. z ukrepi in aktivnostmi po medicinski doktrini in ob uporabi medicinske tehnologije za varovanje zdravja, preprečevanje, odkrivanje ter zdravljenje bolnikov in poškodovancev.  Iz tega člena je nedvounmno razvidno, da bioenergija ne zdravi oz. ne omogoča zdravljenja, niti ne sme biti v besedilnem kontekstu z komplementarnimi metodami.

Uporabniki storitve bioterapije sprejemate in razumete vse navedene pogoje in se v celoti strinjate z njimi. Nepolnoletne osebe kot tudi osebe z posebnimi potrebami se bioterapija izvaja izključno v spremstvu staršev oz. skrbnikov. V kolikor se ne strinjate z vsemi pravnimi pogoji in GDPR uredbo, storitve ponudnika niso mogoče.